Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadásokAz öthajós, látványos tetőszerkezetű karbantartó csarnokban egy légtérben várakoznak a kiszuperált donorjárművek, valamint az újjáélesztésre váró, közel évszázados fa- és vasvázas nosztalgiavonatok, gőzmozdonyok, illetve egyedi járműritkaságok.

Sétakalauzunk a gőzösműhely vezetője, aki beavat bennünket a műhely múltjába, miközben szemtanúi lehetünk az éppen zajló felújítási munkálatoknak is. A sétánk részeként a vasúti járgányok mozgatására szolgáló tolópadot is kipróbáljuk.

Belépni tilos? Velünk szabad!

 A sétának nem része a „mozdonytemető”, azaz a kocsiszerelő csarnok romos épülete, amelybe belépni tilos és életveszélyes!

Találkozási hely: az Istvántelki Főműhely bejárata (1045 Budapest, Elem utca 5-7.)
Útvonal: bejárattól a gőzösműhelyig és a műhely teljes területe
Séta hossza: 1 km
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: ingyenes parkolás az Istvántelki Főműhely bejárata (1045 Budapest, Elem utca 5-7.) előtt

Közösségi közlekedés: Javasoljuk, hogy vonattal (S70, S71) közelítsd meg a helyszínt és az Istvántelek megállónál szállj le! Innen a vasúti felüljárón átsétálva juthatsz el az "ELEM UTCA 5-7." feliratú táblával jelzett fogadóépület bejárata elé.

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A csarnok területén a fotózás saját használatra - a közösségi média felületekre feltöltést kivéve - megengedett. 

A csarnok teljes területén megengedett a dohányzás!

A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

Ajánló


Sétánkon a vasúti járműjavítás korabeli fellegvárát, a századforduló Budapestjének második legnagyobb területű vasúti létesítményét, az Istvántelki Főműhely gőzöscsarnokát járjuk be.

Ismerkedj testközelből Balatonalmádi menő villáival, nyaralóival és a másfélszázados fürdőhely kevésbé ismert tárgyi emlékeivel!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!