Jegyvásárlás

Program


Túrajó séták - Tokkal és vonóval - Auer exkluzív
3

Túrajó séták - Tokkal és vonóval - Auer exkluzív

Szintén zenész? Kukkants be a világhírű veszprémi hegedűművész, Auer Lipót gyermekkori otthonában működő hegedűkészítő műhelybe, majd tarts velünk a helyi zsidó közösség mindennapjait felidéző sétánkon egészen az izraelita temetőig és ravatalozóig!

Aktuális előadásokAuer Lipót hegedűművész, tanár és zeneszerző Veszprémből indulva szerzett világhírt szülővárosának, amely 2015 óta a nevét viselő fesztivállal tiszteleg iskolateremtő munkássága előtt.

Sétánkon zenei aláfestéssel idézzük fel az újkori veszprémi hegedűművészet óriásait, a város pezsgő zenei életét, a kis Lipót Veszprémben töltött éveit, vidéki, budapesti, erdélyi szárnypróbálgatásait, majd európai, szentpétervári és amerikai sikereit. Műhelyébe invitál minket Sümegi Elemér hegedűkészítő is, aki mindent elárul nekünk Auer kedvenc hangszeréről, a Stradivariusról. A veszprémi zsidóság múltját is felelevenítő sétánkat az Auer szüleinek földi maradványait őrző izraelita temetőben és ravatalozóban zárjuk.

Találkozási hely: Füge Kávézóban (Veszprém, Rákóczi Ferenc utca 3.)
Útvonal: Hegedűkészítő műhely – Szabadság tér – Kossuth utca – Brusznyai Árpád út – Mártírok útja – Izraelita temető és ravatalozó
Séta hossza: 2 km
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: vasárnap ingyenes parkoló az Óváros téren

A 2022. december 21-ig értékesített Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A Hegedűkészítő műhely befogadóképessége miatt a séta felső létszámkorlátja 15 fő.

A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

Ajánló


Sétánkon a vasúti járműjavítás korabeli fellegvárát, a századforduló Budapestjének második legnagyobb területű vasúti létesítményét, az Istvántelki Főműhely gőzöscsarnokát járjuk be.

Ismerkedj testközelből Balatonalmádi menő villáival, nyaralóival és a másfélszázados fürdőhely kevésbé ismert tárgyi emlékeivel!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!